oktober 13, 2014 0 Wedstrijdverslag SNS 1

V.V. Herkingen’55 1 – V.V. SNS 1 3-3 (0-2)

Doelpunten: 0-1 Robbin Arensman
0-2 Jeffrey Okker
3-3 Pieter van Zielst

Opstelling: Jan van Asperen, Pieter van Zielst, Peter Vroegindeweij, Brent Melaard, Henrik Braber, Paul Looij, Ries van den Boogert, Martin Huizer(Bernd-Jan Vogelaar), Arjan van Gurp, Jeffrey Okker(Sjoerd Koppenaal), Robbin Arensman

Ondanks het gemis van een aantal belangrijke spelers presteert SNS in de huidige jaargang naar behoren. Alleen in de uitwedstrijd tegen NTVV werd niet gescoord, waardoor het duel in 0-0 eindigde. Ook Herkingen mist een aantal sterkhouders en heeft zijn draai in de competitie nog niet gevonden. Met vier punten uit 5 wedstrijden mag er gerust gesproken worden van een teleurstellende seizoenstart. Uit de voorgaande ontmoetingen bleek dat statistieken niks zeggen. Tot tweemaal toe werd een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven. De mouwen moesten vandaag dan ook opgestroopt worden om een zelfde scenario te voorkomen.

De start van de wedstrijd was veelbelovend voor SNS. Al na 5 minuten, verspeeld een opgejaagde Herkingse verdediging de bal en is het Arensman die doelman Looij omspeelt en zo voor de 0-1 zorgt. Het is vervolgens SNS wat het meest dreigend is, maar de scherpte voor het doel ontbreekt om Herkingen al vroeg in de wedstrijd veel pijn te doen. Herkingen komt er zo nu en dan uit, maar echte kansen kunnen er niet genoteerd worden voor de thuisploeg. In de 33e minuut profiteert Arensman van een tekorte uittrap van de doelman. Hij behoud vervolgens goed het overzicht en geeft de goed meegelopen Okker een niet te missen kans. Met deze voorsprong op zag kreeg SNS vlak voor de rust nog een enorme kans op de 0-3, helaas wist doelman Looij deze actie van Okker onschadelijk te maken.

Er leek in de eerste twintig minuten na de rust nog niet veel aan de hand voor SNS. Er was gehamerd op het behoud van de voorsprong en in het begin van de tweede helft kwam men via een afstandsschot van Okker haast op 0-3. Echter vanaf de 72e minuut kregen de geelhemden bijval van de aller slechtste man van het veld. Een corner van Herkingen lijkt over alles en iedereen heen te gaan, alleen de scheidsrechter ziet een overtreding van Looij en besluit de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje wordt benut door van Mourik en zo helpt de scheidsrechter Herkingen terug in de wedstrijd. Toch moet iedere SNS speler ook de hand in eigen boezem steken, want na de aansluitingstreffer wordt er met gelatenheid toegekeken hoe Herkingen op zoek gaat naar de gelijkmaker. In de 81e minuut wordt een schot van Zondervan prachtig gered door doelman van Asperen. Molenaar reageert hierop attent en schiet de 2-2 binnen. Dit deed hij echter wel in buitenspelpositie en iedereen verwacht dan ook dat de scheidsrechter het vlagsignaal overneemt. Tot grote verbazing van het uit- en thuispubliek keurt Obradovic het doelpunt goed. In de 87e minuut krijgt SNS een reuze kans om alsnog op voorsprong te komen. De kopbal van Arensman is helaas recht in de handen van doelman Looij. Vlak voor tijd lijkt Kik ervoor te zorgen dat de drie punten vandaag in Herkingen blijven. Zondervan knokt zich door de SNS defensie heen, waarbij hij de bal ook deels met de hand meenam, dit wordt niet gezien door de scheidsrechter en goed meegelopen Kik schiet de 3-2 binnen. Diep in blessuretijd weet SNS zich toch nog te verzekeren van een punt. Arensman wordt neergelegd op de rand van de zestien, Obradovic meent echter dat dit er binnen gebeurde en geeft SNS een strafschop. Aanvoerder van Zielst neemt deze taak op zich en onder grote druk schiet hij de 3-3 binnen. Zo blijven twee ploegen met gemengde gevoelens achter en is er bij geen van beide sprake van vreugde. Er is maar één winnaar vandaag en dat is scheidsrechter Obradovic. Hij heeft bij vier doelpunten een beslissende rol gehad en was zo de hoofdrol speler van de middag.

De komende twee weken kan SNS toewerken naar het belangrijke treffen met DVV’09. Vandaag gingen er verschillende dingen fout en als een ieder hiervan leert en zich weet te herpakken dan staat niets een goed resultaat in de weg. De aftrap op zaterdag 25 oktober is om 14.30 aan de Vrouwtjesweg.