oktober 4, 2015 0 Wedstrijdverslag SNS 1

Zaterdag 3 oktober 2015

V.V. SNS 1 – NBSVV 1 1-2 (1-0)

Doelpunten: 1-0 Ries van den Boogert

Opstelling: Aaron Huizer, Pieter van Zielst, Peter Vroegindeweij, Martin Huizer, Xandro Ista(Henrik Braber), Arjan van Gurp, Marijn Arensman, Robbert Melaard, Ries van den Boogert(Edwin van de Water), Brent Melaard, Paul Looij(Vincent van de Graaff)

Op een prachtige voetbalmiddag stond voor SNS de clash met NBSVV op het programma. NBSVV werd vooraf door een ieder bestempeld als dé titelkandidaat en staat bekend als een goed voetballende ploeg. Na de eerste twee wedstrijden te hebben verloren, heeft de ploeg uit Nieuw-Beijerland de weg omhoog langzaam weer gevonden. SNS wacht nog steeds op haar eerste overwinning van het seizoen en vandaag zal er weer alles aangedaan worden om de drie punten op Stad te houden.

SNS begon voortvarend aan de wedstrijd. Na een mooie aanval trekt van Gurp vanaf links de zestien in, hij legt de bal terug op Looij die zijn eerste treffer van het seizoen denkt te gaan maken. Echter een verdediger van NBSVV besluit met zijn handen de bal uit het doel te tikken, met als gevolg een rode kaart en een strafschop voor SNS. Tot grote teleurstelling van het thuispubliek gaat de poging vanaf de stip via de binnenkant van de paal over de achterlijn. Dit remt SNS niet en het gaat vol energie op zoek naar de openingstreffer. Na 30 minuten wordt dit beloond. Een onderschepping op het middenveld zorgt ervoor dat Brent Melaard in balbezit komt. Hij passeert zijn directe tegenstander op snelheid en geeft de bal strak voor op van den Boogert, die de bal bij de eerste paal binnen knalt. 1-0 voor SNS. Dit is een enorme opsteker voor de thuisploeg. Toch is het tiental van NBSVV zeker niet kansloos. Met name via een aantal corners en vrije trappen komt men gevaarlijk dicht in de buurt van doelman Huizer. Vijf minuten voor rust komt SNS heel goed weg als een goed schot uit de tweede lijn via de lat over de achterlijn verdwijnt. Toch is het laatste woord voor rust aan SNS. Brent Melaard komt na een scherpe voorzet van, van Gurp een teenlengte tekort om de bal bij de tweede paal binnen te tikken.

In de eerste fase na rust hetzelfde spelbeeld. Met aan weerskanten een aantal kansen. De grootste kans vlak na rust is voor van Gurp. Na een steekbal staat hij alleen schuin voor de keeper, maar helaas voorkomt laatstgenoemde een tweede SNS treffer. Na 64 minuten mag een middenvelder van NBSVV veel te ver doorkomen en wordt hij op de rand van de zestienmeter neergelegd. De vrije trap wordt langs de muur in het dak van het doel geschoten. Niet veel later komt ook SNS met 10 man te staan, nadat Martin Huizer zijn tweede gele kaart van de middag in ontvangst neemt. De wedstrijd kan hierna twee kanten op en golft op en neer. De beste kans was voor Brent Melaard, die een prachtige pass van, van Zielst goed controleert, vervolgens probeert de keeper te omspelen, maar deze plukt de bal keurig van de schoen. In blessuretijd valt uiteindelijk het doek voor SNS. Een miscommunicatie achterin zorgt ervoor dat de bal op 3 meter van het doel in de voeten valt van een aanvaller van NBSVV, die de bal in een leeg doel binnen kan schieten. Een ontzettende domper voor SNS, want de ploeg had ook vanmiddag weer meer verdiend.

Het zit SNS nog niet mee dit seizoen. Er wordt zeker niet slecht gevoetbald, we zijn niet minder dan onze tegenstanders, maar wordt door domme pech de wedstrijd telkens weer uit handen gegeven. Aanstaande zaterdag moet SNS op bezoek bij NTVV. Deze ploeg zit in hetzelfde schuitje als SNS en zit ook telkens aan de verkeerde kant van de score. Dus ook NTVV zal er opgebrand zijn om de drie punten in Nieuwe Tonge te houden. SNS zal weer vol aan de bak moeten zaterdag en uiteraard zal er alles aangedaan worden om de eerste overwinning van het seizoen te boeken. We hopen op veel Stads publiek, want een steuntje in de rug kunnen we nu zeker goed gebruiken. Tot aanstaande zaterdag!!