0-4 Danny Durinck
0-5 Robbin Arensman
0-6 Ries van den Boogert

Opstelling: Jan van Asperen, Brent Melaard(Raymond Maliepaard), Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Henrik Braber, Ries van den Boogert, Willem Braber(Bryan Huizer), Marijn Arensman, Arjan van Gurp, Robbin Arensman, Danny Durinck

‘Maak er geen zomeravond pot van’, zo waarschuwde trainer Poortvliet voorafgaand aan deze wedstrijd. Met de hoge temperaturen als van het weekend en het feit dat er weinig belangen meer aan deze derby vast zaten zou een tempootje lager vandaag een logisch gevolg kunnen zijn. Gelukkig is dit niet het geval. Trainer Poortvliet krijgt zijn mannen op scherp en onderstreept de kleine kans die er nog is om eventueel een plekje in de nacompetitie te bemachtigen.

SNS begint furieus aan de wedstrijd en geeft OFB van meet af aan niet het idee, dat er ook maar iets te halen valt tegen de Stadtenaren. Na ongeveer een kwartier voetballen komt SNS op een 0-1 voorsprong. Een mooie steekbal van Henrik Braber, komt terecht bij Robbin Arensman, deze legt hem breed op de meegelopen van den Boogert, die de bal langs de doelman schuift. Met deze vroege voorsprong op zak gaat het alleen maar lekkerder lopen bij SNS. In de 20e minuut wordt een poging van Robbin Arensman moeizaam verwerkt door de doelman, in de rebound van Melaard krijgt de doelman er nog net een handje tegen aan. Deze bal komt prompt voor de voeten van, van den Boogert die de bal simpel in het lege doel kan werken. Na 25 minuten spelen besluit de goed leidende scheidsrechter tot een drinkpauze en krijgen beide ploegen de gelegenheid om de batterij weer wat op te laden. Henrik Braber laat zien dat zijn batterij weer voldoende opgeladen is. Met een knappe actie over de linkerkant bereikt hij bij de tweede paal van den Boogert, die hiermee de 0-3 tegen de touwen schiet. Hiermee is SNS nog niet klaar, want vlak voor de rust wordt de marge zelfs vergroot naar vier. Melaard geeft na een knappe actie over de rechterflank een mooie voorzet op Durinck. Met een knap schot uit de draai, maakt hij de mooiste treffer van de middag.

Na de rust gaat het allemaal wat rustiger aan. Ook het publiek merkt dat de spelers door de hitte steeds meer uitgeput raken. SNS zou in de tweede helft nog twee keer tot scoren komen. Eerst is het Robbin Arensman die knap de keeper omspeeld en vervolgens als een echte spits ook weer zijn doelpunt mee pikt. En tot slot komt een knappe steekpass van de goed spelende Henrik Braber terecht bij Robbin Arensman. Deze geeft de bal hard en strak voor op van den Boogert. Die de bal wederom binnentikt bij de tweede paal en daarmee de eindstand van 0-6 bepaald.

Een mooie afsluiter voor de ploeg van Peter van Poortvliet. Er werd goed gevoetbald en een ruime score neergezet. Jammerlijk is natuurlijk wel het feit, dat nacompetitie op een 1 of 2 punten misgelopen zal gaan worden. Dit is helaas bijna zeker, want de concurrentie moet wel hele gekke dingen doen in de laatste wedstrijd wil SNS nog een kort vervolg aan deze competitie krijgen. Wij als spelers hebben daar geen invloed meer op en kunnen volgende week lekker met moeder de vrouw gaan shoppen, naar het strand of misschien wel een weekendje weg. We willen onze trouwe aanhang bedanken voor hun support. Want ook in deze laatste pot waren ze weer van de partij.