2-0 Marijn Arensman
3-0 Ries van den Boogert

Opstelling: Jan van Asperen, Brent Melaard, Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Bernd-Jan Vogelaar(Xandro Ista), Ries van den Boogert, Willem Braber, Marijn Arensman, Arjan van Gurp, Robbin Arensman(Sjoerd Koppenaal, Danny Durinck(Raymond Maliepaard)

Op een winderig sportpak d’n Berg moest SNS vandaag aantreden tegen Melissant. Behalve de wind waren de voetbal omstandigheden uitstekend. De grasmat lag er als een biljartlaken bij, groot compliment voor de terreinmannen. Het moet toch bij iedere echte voetballiefhebber zeer doen, dat deze prachtige grasmat binnen een paar jaar ingewisseld gaat worden voor een rubberen ondergrond.
Om in de race te blijven voor een plek in de nacompetitie was een overwinning voor de thuisploeg noodzakelijk. De bezoekers uit Melissant die getraind worden door de oud-trainer van SNS, Ozkan Dabak maken een moeizaam seizoen door. Het elftal wordt geplaagd door blessures en ook vandaag stonden er weer een fix aantal basisspelers langs de zijlijn.

In de warming-up bleek dat Looij toch niet fit genoeg was en moest helaas voor de aftrap de strijd al staken. Zijn plaats werd ingenomen door Braber die een uitstekende wedstrijd speelde. De Stadtenaren begonnen best sterk aan de wedstrijd. Melissant werd teruggedrongen en had duidelijk moeite om voetballend onder de druk van SNS uit te komen. Dit leverde al vroeg een mogelijkheid op. De doelman van Melissant raakte een terugspeelbal volledig verkeerd en belandde voor de voeten van, vd Boogert. Deze schoot vanaf 25 meter gelijk op doel, maar zag zijn poging net over de lat verdwijnen. De laatste twintig minuten zakte het spel van SNS ver terug. Er werd veel de lange bal gespeeld, wat met deze wind haast onmogelijk en veel lange ballen bleven dan ook tussen aanval en middenveld hangen. Melissant pikte veelal de tweede bal op en dit leverde hen nog een grote kans op. Gelukkig werd deze poging in de doelmond gesmoord en kon een ieder opgelucht adem halen. Voor de rust krijgt SNS nog twee mogelijkheden. Een vrije trap van Robbin Arensman, kan door de keeper redelijk eenvoudig gepakt worden. En na een mooie pass van Vroegindeweij is het vd Boogert die de doelman nog eenmaal aan het werk zet, maar met een knappe redding weet hij zijn doel tot de rust schoon te houden.

In het eerste kwartier na rust weet SNS de wedstrijd te beslissen. Al na een paar minuten is het Robbin Arensman die attent reageert op rommelig uitverdedigen bij Melissant. De bal blijft hangen is de vijfmeter en uit de draai knalt hij het leder tegen de touwen. Niet lang daarna valt ook de 2-0. Vroegindeweij slaat een Melissantse uitbraak af en ziet de bal in één keer achter de verdediging vallen. Marijn Arensman is hier als de kippen bij, wipt de bal als een echte spits over de keeper heen, om vervolgens met het hoofd het laatste zetje te geven. Een prachtig doelpunt. Melissant denkt hierna even adem te kunnen halen, maar in de 60e minuut slaat SNS uit een corner weer genadeloos toe. Een strak aangesneden voorzet van, van Gurp komt terecht op het hoofd van, vd Boogert die volledig vrijstaand de 3-0 binnenkopt. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en wist men dat de overwinning niet meer in gevaar zou komen. Wel doet Melissant na gemakzuchtig verdedigen bij de thuisploeg nog wat terug. Een jeugdige aanvaller pikt de bal op, kapt zich knap vrij en verschalkt doelman van Asperen in de verre hoek. Vlak voor tijd had vd Boogert de marge nog kunnen vergroten, na een werkelijk prachtige steekpass van Robbin Arensman. Helaas mikte hij wat te hoog en verdwijnt zijn inzet in de ballenvanger.

Volgende week wacht de ploeg van trainer Poortvliet de zware uitwedstrijd in Herkingen. Beide ploegen sprokkelen het meest aantal punten op basis van werklust bij elkaar en zijn daardoor nog steeds verwikkeld in de strijd om nacompetitieplekken. Een groot compliment voor twee kleine verenigingen die laten zien dat je op basis van strijd een eind kan komen. Wij hopen op veel publiek, een steun in de rug kunnen we goed gebruiken. De aftrap aan de Stoofweg is om 14.30!!