oktober 27, 2014 0 Wedstrijdverslag SNS 1

4-1 Paul Looij
5-1 Arjan van Gurp
6-2 Robbin Arensman

Opstelling: Jan van Asperen, Jodrik ter Haar(Jaimy van Rumpt), Peter Vroegindeweij, Robbin Arensman, Henrik Braber, Ries van den Boogert, Martin Huizer, Pieter van Zielst, Arjan van Gurp, Brent Melaard, Paul Looij(Rik Langendijk)

Vandaag moest de formatie van trainer Sanha het opnemen tegen DVV’09. De Dirkslanders staan op een verdienstelijke 4e plaats en knokten zich vorige week knap terug na een 0-2 achterstand tegen Bernisse. SNS staat tweede achter Rockanje, mede dankzij het onnodige gelijkspel uit bij Herkingen’55. De gezichten van de ‘Stadse strijders’ stonden op scherp vandaag en het belang van deze wedstrijd was een ieder duidelijk.

SNS begon uitstekend aan de wedstrijd. Via de snelle van Gurp, konden er binnen 10 minuten al een aantal mogelijkheden genoteerd worden. Toch was het DVV wat na 11 minuten op voorsprong kwam. Een mooie steekbal komt terecht bij Lugthart. Deze legt de bal voor zijn gevaarlijke rechter en laat van Asperen met een laag hard schot kansloos. Dit was een streep door de rekening van de thuisploeg. Toch liet SNS zich door deze achterstand niet uit het veld slaan. Nog geen 10 minuten later is het Melaard die met een prachtige actie een aantal man te kijk zet en vervolgens van buiten het strafschopgebied de bal in de rechterbovenhoek knalt. Het is alweer 1-1. Niet veel later is het Melaard die na een vloeiende SNS aanval de 2-1 maakt. SNS is veel scherper dan haar tegenstander en DVV weet dan ook maar weinig af te dwingen. In de 30e minuut is de hattrick van Melaard een feit. Hij onderschept de bal, halverwege de helft van de tegenstander, laat iedereen de hielen zien en rond vervolgens keurig af. Geen kans voor doelman Melissant. Ondertussen krijgt SNS nog een flink aantal mogelijkheden. Een pegel van, van Gurp stuitert via de onderkant van de lat het doel weer uit. En Melaard rent zo hard, dat hij het doel van DVV voorbij stuift en vergeet af te ronden. Vlak voor de rust komt SNS toch op een 4-1 voorsprong. Na een onderschepping op het middenveld komt de bal terecht bij Looij. Hiermede wordt een vrije doortocht verschaft richting het doel van DVV en met een geplaatst schot laat ook hij doelman Melissant kansloos.

Na de rust laat SNS de touwtjes wat vieren en is DVV wat vaker in balbezit. Toch wordt het in de 55e minuut 5-1. Van Gurp jaagt door op Melissant en de uittrap van de keeper kaatst via het been van eerstgenoemde in het lege doel. Tot de 70e minuut gebeurt er niet veel spannends. In de 71e minuut wordt een slordigheidje achterin afgestraft en wordt het 5-2. Hierna krijgt DVV nog een aantal kansen maar deze zijn niet aan Trommel (voorlangs) en Springvloet-Dubbeld (paal) besteed. Via de ingevallen Langendijk krijgt SNS in de 82e minuut een vrije trap op de rand van de zestienmeter. Arensman gaat achter deze bal staan en onder aanmoediging van het fanatieke SNS publiek zorgt hij met een fraai geplaatst schot voor de 6-2.

Een belangrijke overwinning voor SNS. Hiermee blijft het meedraaien in de top drie van deze competitie. Volgend week wacht er met Bernisse weer een lastige tegenstander. De aftrap van deze wedstrijd is om 14.30 bij Bernisse.