SNS verliest ondanks goede tweede helft van Binnenmaas

oktober 4, 2015 0 Wedstrijdverslag SNS 2

Binnenmaas 8 – SNS 2 7-3 (6-1)

Op een zonnige dag op zaterdag 3 oktober weet SNS wat haar te doen staat, vorig jaar is Binnenmaas 8 ongeslagen kampioen geworden, dus men weet wat de tegenstander voor kwaliteiten in huis heeft. In de kleedkamer blijkt al dat SNS haar scherpte vandaag lijkt te missen, verkeerde trainingspakken zijn meegenomen, de verzorgingskoffer ontbreekt en tot slot word er in de warming up bijna van routine af geweken. De opstelling is bekend en tot vreugde van een hoop word er op acht gras gevoetbald in plaats van op kunstgras in een eerder treffen tussen beide teams.
Dat het aan scherpte ontbreekt vandaag is vanaf minuut 1 al te zien. Een zeer zwakke start leidt tot de 1-0 van Binnenmaas (BM) in de eerste minuut. In de derde minuut lijkt SNS wat terug te kunnen doen door middel van een kans van Ricky maar de keeper van BM redt.
De volgende minuten is het een beetje heen en weer voetbal maar BM is absoluut de bovenliggende partij. In de 6e minuut wordt er een overtreding gemaakt op Kiley, hij neemt zelf de vrije trap maar deze word weggekopt door de verdediging van BM. In de 9e minuut is het BM wat wederom gevaarlijk wordt voor de gaol van SNS, Steven red maar moet een corner weggeven. Deze wordt door BM net over gekopt en SNS komt met de schrik vrij.
In de 11e minuut gebeurt wat al even in de lucht hing, slecht verdedigingswerk van SNS word afgestraft in de 2-0. Een aantal minuten later wordt er een communicatiefout gemaakt in de verdediging van SNS, een speler van BM komt 1 op 1 op de keeper en rond beheerst af 3-0.
SNS staat totaal verslagen op het veld. Onderling worden wat posities gewisseld maar dit draagt niet bij aan de oplossing. De bank kijkt verslagen toe hoe in de 18e minuut vanuit een corner SNS haar net van de goal opnieuw ziet bewegen 4-0. SNS trapt slordig af, bal word direct verovert en binnen de minuut 5-0. Spanning, woede en onbegrip lijken toe te slaan, een kort fel moment zorgt dat SNS eindelijk weer iets laat zien en in de 20ste minuut is het Sjoerd op een assist van Kiley die de 5-1 in mag schieten. Aftrap BM leidt tot een corner BM, deze wordt echter puik uitverdedigt. Na een half uur spelen wordt SNS wederom even gevaarlijk maar Ricky komt net wat voetlengte tekort. Het daaropvolgende kwartier is wederom BM wat de leiding heeft. In de 40ste minuut na wederom een verdedigingsfout maakt Binnenmaas haar zesde goal en met deze 6-1 word dan ook de rust in gegaan.

Verbijstering, woede, verslagenheid, onbegrip, verkeerde keuzes, SNS onwaardig, een aantal termen en emoties die in de rust voorbij komen. Hoe kan het dat we compleet zijn weggespeeld de eerste helft. Schouders omhoog wat wisselingen in het team en meer felheid zijn de sleutelwoorden voor aanvang van de tweede helft.

Een aantal veranderingen in het team en meer felheid in de tweede helft zorgen voor een compleet ander spel. De eerste minuten is het balbezit voor SNS, maar het is wederom BM wat een eerste doelpoging mag wagen een slap schotje word door Robert gepakt.
SNS blijft druk zetten op BM wat resulteert in een aantal schoten van Rik. In de 57ste minuut is het een schot op doel wat door de keeper wordt los gelaten, Martijn is er als de kippen bij en scoort, 6-2. De hierop volgende minuten is het wederom SNS wat steeds gevaarlijker wordt. Een schot van Danny gaat over, Martijn schiet voorlangs, en Jerry probeert het vanaf de zijkant en ziet helaas ook zijn schot net voorlangs gaan bij de verre hoek. Uiteindelijk is het Raymond die met een knap schot de goal maakt die al even in de lucht hing 69ste minuut 6-3. Een moment van onoplettendheid zorgt ervoor dat 2 minuten later BM de 7-3 op zijn naam kan schrijven. SNS blijft echter goed knokken en blijft gevaarlijk, Rik schiet op de lat, Raymond mist net, Martijn komt gevaarlijk dichtbij het doel, Jerry geeft voor op Kiley, maar helaas net niet strak genoeg. De eindstand blijft dan ook 7-3.

Een wedstrijd waar alle aspecten in zaten wat in het voetbal kan gebeuren. Laten we proberen de eerste helft snel te vergeten en voort te borduren op de tweede helft, waar SNS eigenlijk niets meer heeft weggeven. Er zijn vandaag punten gemorst, maar het seizoen is pas net begonnen. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Opstelling: Steven(46 Robert), Stephan, Pelle(46 Willem), Jodrik (46 Maik), Corne, Raymond, Kiley (46 Bart), Ricky(46 Jerry), Jan (50 Rik), Sjoerd (50 Martijn), Danny (72 Kiley)