februari 16, 2015 0 Wedstrijdverslag SNS 1

V.V. SNS 1 – N.T.V.V. 1 1-0 (2-2)

Doelpunten: 1-0 Ries van den Boogert
2-0 Marijn Arensman

Opstelling: Jan van Asperen, Martin Huizer, Peter Vroegindeweij, Robbin Arensman, Jodrik Ter Haar, Arjan van Gurp, Marijn Arensman(Vincent van der Graaff), Pieter van Zielst, Ries van den Boogert, Jan Boeren, Paul Looij(Stephan Wesdijk)

Na een lange periode zonder competitievoetbal moest SNS het vandaag opnemen tegen NTVV. De uitwedstrijd in Nieuwe Tonge werd doelpuntloos gelijk gespeeld. De mannen van trainer Sanha hadden dus iets om goed te maken. Vanwege een aantal afwezigen in verband met de wintersport moest er flink gepuzzeld worden aan de opstelling. Deze puzzel leek aardig in elkaar te vallen, maar bleek uiteindelijk niet voldoende voor de overwinning.

De eerste helft was weinig spectaculair. Door beide ploegen werden amper kansen gecreëerd en hobbelde het spel wat heen en weer. Dat een paar corners en vrije trappen de gevaarlijkste wapenfeiten waren zegt al genoeg. In de 44e minuut komt SNS dan toch op voorsprong. Een voorzet vanaf de zijkant blijft in de zestienmeter hangen. Een verdediger speelt de bal terug op zijn keeper, hier zit van den Boogert goed tussen, omspeelt de doelman en zet SNS op een 1-0 voorsprong. Zo gaat SNS met een goed gevoel de rust in.

Na de rust is er een compleet ander spelbeeld dan voor de rust. De tweede helft is nog geen tien minuten oud en ontaard in een ware schoppartij, waar beide ploegen debet aan zijn. In de 60e minuut krijgt van Zielst zijn tweede gele kaart en moet SNS met tien man verder. Nog geen twee minuten na zijn wegsturen komt SNS uit een counter op een 2-0 voorsprong. Boeren ontvangt de bal links voorin en bereikt met een prachtige pass Marijn Arensman, die de bal heel beheerst afmaakt. Dat de scheidsrechter er vandaag een potje van maakt was iedereen duidelijk. En dat NTVV de wedstrijd met 11 man zal mogen eindigen is ronduit belachelijk. Het bij de keel grijpen van een tegenstander en het doel bewust van achteren neertrappen wordt door de scheidsrechter niet eens met geel bestraft. Beide ploegen hadden met nog maar 9 man op veld mogen staan. De heer den Otter verzuimde echter in te grijpen. SNS probeerde met man en macht zijn voorsprong te verdedigen. In de 74e minuut komt NTVV uit een corner met enig geluk op 2-1. Het wordt dan billenknijpen voor de Stadtenaren. SNS lijkt het vol te houden en de overwinning binnen te slepen. De heer den Otter besluit echter zo lang door te laten voetballen tot de gelijkmaker valt. Namelijk in de 97e minuut en hierna fluit hij direct voor het einde van de wedstrijd.

Toch mag SNS met opgeheven hoofd van het veld aflopen. Er is door iedereen geknokt tot het bittere eind. Duidelijk moge zijn dat SNS klaar is voor de tweede seizoenshelft. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Vierpolders. Waar SNS weer nagenoeg compleet aan de aftrap zal verschijnen. De Aftrap is om 14.30. Tot volgende week!