Zaterdag 12 april 2014

V.V. SNS 1 – DVV’09 1  1-2 (1-0)

Doelpunten:      1-0 Robbin Arensman

Opstelling: Jan van Asperen, Willem Braber, Peter Vroegindeweij, Paul Looij(Sjoerd Koppenaal), Brent Melaard, Marijn Arensman, Arjan van Gurp, Ries van den Boogert, Henrik Braber, Robbert Melaard (Jaimy van Rumpt), Robbin Arensman

Na de belangrijke overwinning van vorige week uit bij Simonshaven, was er vandaag de derby met DVV’09. In de heenwedstrijd werd met duidelijke cijfers gewonnen door de Stadtenaren. DVV’09 vocht vandaag voor zijn laatste kans met het oog op de nacompetitie. Er stond SNS dus een lastige middag te wachten.

De wedstrijd begon gelijk opgaand. Twee afwachtende ploegen, die probeerden om er via de vleugels snel uit te komen. In de eerste tien minuten konden er een paar kleine kansjes genoteerd worden voor DVV. In de 13e minuut profiteert SNS optimaal van slordig balverlies op het middenveld van DVV. Een mooie pass van Marijn Arensman, bereikt Robbin Arensman, die keurig de keeper omspeelt en vanuit een moeilijke hoek via een Dirkslandsbeen voor de 1-0 zorgt. Niet veel later is het meteen DVV dat met een antwoord komt. Melissant wordt schuin voor het doel vrij gespeeld, maar ziet zijn schot uiteenspatten op de deklat. Na een half uur, waarin SNS redelijk voetbalde, zakt het niveau terug. Het gevaar wat veelal via de vleugels moet komen blijft uit en echte kansen kunnen er ook niet meer genoteerd worden. Ook DVV kan voor de rust weinig gevaar meer stichten en zo wordt er gerust met een 1-0 stand in het voordeel van de thuisploeg.

In de rust wordt duidelijk gemaakt dat SNS meer moet gaan voetballen en er meer beleving in het spel moet komen. Hier is na rust niet veel van te merken. Het is DVV wat feller is en SNS op beslissende momenten aftroeft. Hierin wel gesteund door de zwak leidende scheidsrechter, die voor het minst of geringst zijn fluit in de mond nam. In de 60e minuut kreeg DVV wel heel gemakkelijk een penalty toegewezen. Een bal wordt door vd Boogert weggewerkt, deze schampt de hand van Braber, met geen enkele speler van DVV in de buurt en de scheidsrechter besluit om de bal op de stip te leggen. Deze buitenkans wordt door aanvoerder de Jong onberispelijk benut. En zo is de stand na een uur voetballen weer gelijk. SNS lijkt ook hierdoor niet wakker geschud, want kort hierna wordt een kopbal van, v Nimwegen maar net van de lijn gehaald door Henrik Braber. In de 70e minuut komt SNS op achterstand. Een diepe bal van achteruit, wordt verkeerd beoordeeld door doelman van Asperen, waarop Springvloet-Dubbeld hem de bal ontfutseld en de 1-2 in het lege doel schuift. SNS probeert het hierna nog wel, maar het creëert gewoon te weinig om aanspraak te kunnen maken op de overwinning.

Een ieder die denkt dat SNS door deze nederlaag uit het veld geslagen is, heeft het mooi mis. Volgende week zullen de mouwen weer opgestroopt worden tegen het stugge NTVV. Met passie, beleving, strijd en bovenal plezier heeft SNS in het verleden aangetoond met veel minder kwaliteit boven zichzelf uit te kunnen stijgen. De aftrap in Nieuwe-Tonge is om 14.30. Tot volgende week, de toegang is gratis!