V.V. SNS 1 – Melissant 1 1-2 (1-1)

Doelpunten: 1-1 Arjan van Gurp

Opstelling: Jan van Asperen, Willem Braber, Peter Vroegindeweij, Paul Looij (Robbert Melaard), Gerben de Jong, Arjan van Gurp, Marijn Arensman, Brent Melaard (Jaimy van Rumpt), Henrik Braber Romario Bruggeman (Jordi Smit) Robbin Arensman

SNS staat weer met beide benen op de grond :

In de eerste wedstrijd na de winterstop moet SNS het opnemen tegen Melissant. Waar in de eerste confrontatie SNS als gelukkige uit de strijd kwam, moest wel geconcludeerd worden dat beide ploegen elkaar niet veel ontliepen. Melissant staat er om bekend dat men na de winterstop veel punten behaald en SNS was dus gewaarschuwd. Om in de top mee te blijven doen moet iedere wedstrijd gewonnen worden. De boodschap voorafgaand aan de wedstrijd was dan ook duidelijk.

SNS startte ontzettend slap aan de wedstrijd. De ploeg was geen schim van wat het voor de winterstop had laten zien. Melissant was feller en dwong dan ook een aantal kleine kansen af.
Het eerste hachelijke moment speelde zich dan ook af voor de goal van SNS. De spits van Melissant kon na slordig balverlies alleen door op doelman van Asperen. Deze kon de bal nog net met de hand aantikken, waardoor de spits te ver naar buiten werd gedreven. Zijn zwakke inzet kon vervolgens rustig door Looij worden weggewerkt. Als Melissant even later het houtwerk achter van Asperen doet laten trillen, zou men denken dat SNS nu wel wakker is. Het tegendeel is waar. Een corner kan in de 20e minuut vrijstaand ingekopt worden en SNS staat op achterstand. Na de 0-1 is het SNS wat meer naar voren gaat voetballen. Echte grote kansen worden er echter niet gecreëerd. Een corner van, van Gurp zorgt halverwege de eerste helft voor de 1-1. De bal wordt met veel gevoel, in één keer buiten bereik van doelman Hobbel in de verre hoek gekruld. Een aantal minuten later wordt een overtreding op Bruggeman bestraft met een vrije trap op de rand van de zestienmeter. Het is Robbin Arensman die snoeihard uithaalt, maar zijn inzet met veel kunst en vliegwerk van de doelman naast ziet gaan. Er volgt in de eerste helft nog één kleine mogelijkheid voor SNS. Een mooie voorzet van de Jong eindigt op het hoofd van Robbin Arensman, zijn inzet eindigt helaas in de handen van de keeper.

SNS start fel na de rust en een ieder heeft nog vertrouwen in een goede afloop vandaag. Na een aantal minuten zakt de ploeg echter weer terug naar het niveau van de eerste helft. Het gevolg is een tweede helft met twee ploegen die de lange bal hanteren, weinig voetbal en harde duels. De grootste en één van de weinige kansen in de tweede helft komt op naam van Smit. Hij wordt knap weggestuurd door Robbin Arensman, maar heeft geen erg in de snel uitlopende keeper die hem de weg naar het doel afsnijd. In de 75e minuut kom Melissant op voorsprong. De middenvelder van Melissant mag zonder aangevallen te worden vrij uit halen in het strafschop gebied en laat doelman van Asperen kansloos. SNS probeert het nog wel in het restant van de wedstrijd, maar weet het net niet meer te vinden.

SNS verdiende het niet om te winnen vandaag en zal de rug moeten rechten voor de lastige uitwedstrijd bij Herkingen’55. De aftrap is om 14.30. Tot volgende week.